Strikkede sløjfer

Her er chancen for at få udnyttet selv meget små garnrester. Sløjferne kan bruges til alt muligt: hårspænder, hårelastikker eller til at pimpe en kedelig taske, hårbøjle eller bluse.

Vejledning – det er vist næsten fesent at kalde det en opskrift…:

Slå et ulige antal m op på en pind, der er lidt mindre end garnbanderolen anbefaler.

Fx 9 eller 11 masker på p 3 er passende til at sidde på en hårnål. Bare slå flere masker op, hvis sløjfen skal være større. Eller brug en tykkere pind og tykkere garn. Eller læg garnet dobbelt. Mulighederne er nærmest uendelige 😊

Strik 10 pinde ret. Luk af.
Tryk sløjfen sammen på midten og sno garnenden nogle gange rundt om; så mange som ser harmonisk ud. Hæft enderne på bagsiden og montér på sikkerhedsnål, hårspænde eller med limpistol.

Tip: hvis du gerne vil have pæne kanter, kan du med fordel tage den sidste maske løst af med garnet foran. Altså, når der er én maske tilbage på pinden lægger du garnet foran pinden og tager den sidste m løst af, vender og strikker næste pind.

Tag gerne @maskefabrikken og #maskefabrikken, hvis du strikker sløjfer og viser dem frem 😊

img_3447img_3448img_3450img_3451img_3452

På billedet over er garnet lagt foran, og så tager man bare garnet og den sidste m løst af over på højre pind, vender, og så ser det sådan ud, som på næste billede:

img_3453img_3454img_3455img_3456img_3457img_3458-2img_3449

2 thoughts on “Strikkede sløjfer

  1. Fine sløjfer og fin hjemmeside 🙂 Tror næsten jeg kan nå at mestre “opskriften” inden Ea bliver stor nok til hårpynt. Skal vist lige øve mig på det der med løs maske til sidst 😉
    Knus Tina (niveau: nybegynder)

    1. Og det fine er, at man behøver slet ikke tage masken løst af – det er kun finish!

Skriv et svar

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close